banners_left_overons
banners_overons_right

Hallo en fijn dat u een kijkje wilt komen nemen in mijn leven. Ik ben Vera en samen met mijn echtgenoot Davy en ons dochter Lorinde wonen wij in ons droomhuis in het centrum van As. Onmiddellijk na mijn studies bachelor in de podologie startte ik als podoloog een mooie praktijk in Genk. Door onze bouwplannen verhuisden wij na enkele jaren naar As, waar de praktijk ook mee naartoe ging. Echter wilde ik heel graag wat anders doen. Er miste iets. “Ik wil graag iets creatiefs doen”
Dat was de zin die ik steeds weer hardop riep als mensen mij vroegen wat ik dan graag zou willen gaan doen als ik van job zou veranderen. Het volgen van loopbaanbegeleiding in 2017 bracht een hele nieuwe wending in mijn leven. ‘Waarom ga je niks met ballonnen doen?’ vroeg mijn begeleidster me op het einde van de sessies. Leuk idee dacht ik. Maar daar mijn beroep van maken?

Never underestimate the power you have to take your life in a new direction. (G. Kent)

Met het idee dat ik mijn creativiteit wel kwijt zou kunnen in het creëren van ballonnenbogen en -pilaren, cadeauballonnen,… enzovoort, ging ik aan de slag. Want ik ga eerlijk zijn, verder dan dat, rijkte mijn algemene kennis in de ballonnenwereld in het begin ook niet. Maar al heel snel ging er een nieuwe wereld voor mij open. De start was gemaakt, de nachten werden korter en korter, ik had immers een echte nieuwe passie gevonden en wilde dit tot in de perfectie onder de knie krijgen. Al gauw leerde ik via allerlei social media kanalen de echte ballonnenwereld kennen. Mijn dromen werden meteen bijgesteld.

ballon200

At first they will ask you why you’re doing it. Later they will ask how you did it. 

​Ik volgde elke workshop die er werd gegeven bij mijn hoofdleverancier Sempertex. Ik wilde immers niet enkel de knowhow kennen via het internet, waar iedereen toegang tot heeft. Wilde ik echt de knepen van het vak professioneel onder de knie krijgen dan moest ik bijscholingen gaan volgen vond ik. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen heb ik meer dan 15 diploma’s mogen ontvangen en mag ik nu zelf trots zeggen dat ik workshops geef, zowel privé in mijn eigen atelier als bij mijn leverancier Sempertex. Ik ga geen enkele uitdaging uit de weg. Als het onderwerp bestaat kan het ook uit ballonnen gemaakt worden. Ik maak er steeds werk van persoonlijke decoraties af te leveren. Iedereen heeft immers een andere smaak, een eigen verhaal. De decoraties moeten in het plaatje passen. Gaat dat nu om een persoonlijk verhaal, een lievelingsthema of een bedrijf dat ik in de kijker wil plaatsen. Iedereen verdient die speciale creatie. En ik ben elke keer blij en trots wanneer ik anderen gelukkig heb kunnen maken met een voor hun ontworpen creatie.

​If you don’t jump you will never know if you can fly. (-Miranda Lambert-)

Met deze quote in het achterhoofd nam ik eind 2018 de beslissing om de podologiepraktijk volledig vaarwel te zeggen zodat ik elke dag opnieuw kan doen waar ik gelukkig van word.

Creatieve groetjes,

Vera

Scroll naar top