banner_faq_left
banners_right_faq

Creasballoon heeft gekozen voor ballonnen van het merk Sempertex.

Deze ballonnen zijn, in tegenstelling tot de goedkopere merken, gemaakt van 100% pure natural biodegradable latex. Dit betekent dat de recycleertijd van deze ballonnen even lang duurt als de recycleertijd van een eikenblad. Deze ballonnen zijn ook ISO en TUV goedgekeurd.

De meest voorkomende misvatting is dat een latexballon van plastic is. Een latexballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. Hier worden zelfs speciaal bomen voor geplant.

Een latex ballon is dus 100 % biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu.

Jazeker, de ballonnen die u kunt kopen in de winkels zijn niet steeds van geregistreerde merken. Daarom is de kwaliteit niet gegarandeerd en kunnen er zelfs schadelijke stoffen in verwerkt zitten (kankerverwekkend).

Dat is ook 1 van de redenen waarom wij geen ballonnen van klanten zelf vullen met helium.

Creasballoon heeft ervoor gekozen om enkel met merknamen te werken zoals bijvoorbeeld Sempertex. Hierdoor kunnen wij een veel grotere garantie geven op een mooie en lang houdbare decoratie.

Door de betere kwaliteit en hun stevigheid zullen zij dus ook veel minder snel stuk springen. Maar een ballon blijft natuurlijk een ballon. Er bestaat steeds een kleine kans dat deze stuk gaat om welke reden dan ook. (in contact gekomen met een scherp voorwerp, tegen een muur gebotst, hogere temperaturen waardoor de ballon uitzet, direct zonlicht, kinderhandjes en -tandjes evenals huisdieren die maar al te graag willen spelen met de ballon). Hierop kunnen wij natuurlijk geen garantie geven.

Vanaf het moment dat de klant bij ons buiten gaat of wij de locatie van levering verlaten, is het geheel de verantwoordelijkheid van de klant zelf wat er met de ballonnen gebeurt.

Doet er zich echter een probleem voor, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, zodat we samen naar een gepaste oplossing kunnen zoeken, indien mogelijk.

R5   = 5"   = 5inch   = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 13cm

R10 = 10" = 10inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 25cm

R12 = 12" = 12inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 30cm

R18 = 18" = 18inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 45cm

R24 = 24" = 24inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 60cm

R36 = 36" = 36inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 90cm

Voor folieballonnen kunnen geen exacte afmetingen gegeven worden, deze verschillen te vaak van vorm omdat deze een figuur nabootsen.

Zowel lucht als helium (het gas dat gebruikt wordt om een zwevende ballon te maken) krimpen bij koudere temperaturen en zetten uit bij warmte.

Van zodra u van een warmere ruimte naar een koudere gaat, kunnen de ballonnen slapper worden door het temperatuurverschil.

Dit fenomeen is duidelijker zichtbaar bij folie- dan bij latexballonnen. Latex is namelijk elastisch waardoor u het verschil niet echt gaat opmerken. Een folieballon is dit niet, waardoor deze lijkt stuk te zijn.

Indien u terugkeert naar de warmere ruimte (dit is meestal op kamertemperatuur) herstelt de ballon zich omdat de lucht in de ballon of de helium terug uitzet.

Daarom raden wij het gebruik van folieballonnen ook eerder af als buitendecoratie. De temperatuurverschillen zijn te groot: ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en ’s nachts. Want dit zijn te grote verschillen in temperatuur.

De folies krimpen bij koude, maar zetten ook uit bij warmte, wat het gevaar op stuk gaan vergroot indien deze ballonnen in de zomer buitenstaan en de ballonnen stuk lijken te zijn bij een koudere temperatuur.

Heliumballonnen zijn bijna niet weg te denken op een feest. Ze zorgen meteen voor een feestelijke inkleding.

Maar waarschijnlijk heeft u zelf al eens iemand gezien die helium via een ballon inhaleert. Of misschien zelf wel al eens uitgeprobeerd? Met het grappige piepstemmetje tot gevolg.

Leuk en grappig, toch? Ja, voor heel even. De gevolgen kunnen echter desastreus zijn.

Helium is absoluut niet geschikt voor inhalatie. Hoewel de gevolgen van het inhaleren van helium niet altijd meteen zichtbaar zijn, kan het inhaleren van helium zelfs dodelijke gevolgen hebben. Na het verdwijnen van het piepstemmetje is de helium nog niet uit je bloed en longen verdwenen. Ingeademde helium verdrijft de zuurstof uit je longen waardoor levensbedreigende of levensveranderende omstandigheden kunnen ontstaan. Dit komt doordat je zuurstoftoevoer verstoord is door het heliumgas. Het is dus geheel onverstandig om heliumgas in te ademen.

Creasballoon is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. De klant dient op een verantwoorde manier om te gaan met de heliumballonnen.

Ondanks dat wij deze gedachte begrijpen, laten wij dit niet toe.

Oplatingen zijn niet meer van deze tijd (in verschillende gemeenten en landen zelfs verboden).

Onze latexballonnen zijn 100% van biologisch afbreekbare rubber gemaakt, maar wij steunen geen oplatingen. Want “what goes up, must come down”. Een bananenschil is ook biologisch afbreekbaar maar die gooien wij toch ook niet op de grond?

Het duurt ongeveer even lang voor een ballon om te vergaan in de natuur als een eikenblad. Maar het ligt er dus wel een tijdje.

Ook hangt er meestal een lintje aan de ballon, waar dieren in verstrikt kunnen raken en zo kunnen sterven. Wij kunnen hier dus absoluut niet achter staan. En hopen dat onze klanten hier net hetzelfde over denken.

Wij geven dan ook steeds een informatieblad mee met deze info.

Onze latexballonnen worden steeds speciaal behandeld voor een langere zweeftijd.

De tijd dat een ballon blijft zweven, ongeacht de diameter, is echter sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij warmte en direct zonlicht kan de zweeftijd korter worden dan voorspeld werd.  Bij extreme hoge temperaturen en/of zonlicht kan de ballon zelfs vroegtijdig stuk springen. Hierop kan nooit garantie gegeven worden. De klant wordt geacht hiervan op de hoogte te zijn. 

De ballonnen zelf zijn en blijven uiteraard eigendom van de klant.

Wij willen graag dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw ballonnendecoratie. Daarom hanteren wij gemiddeld 3 maanden dat u de geleende materialen mag behouden. (of anders vermeld op uw waarborgformulier)

Indien de materialen later dan de vermelde datum worden ingeleverd, wordt er een huurprijs van 1€ per dag aangerekend.

Indien de geleende materialen 14 dagen na de afgesproken datum nog niet werden ingeleverd, wordt verondersteld dat de klant deze heeft overgekocht en kan de waarborg niet meer terug gevraagd worden.

Bij het ondertekenen van de overeenkomst gaat de klant met deze voorwaarden akkoord.

Het gaat hier uiteraard over geleende materialen zoals parasolvoeten en buizen, kunstbloemen, tafelstaanders, ... Zoals op voorhand werd meegedeeld aan de klant.

Er kan geen enkele garantie gegeven worden op de ballonnendecoraties. Van zodra de klant de zaak verlaat of de creatie werd afgeleverd op de locatie, is creasballoon niet meer verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen aan de ballonnen. Indien er zich toch problemen moesten voordoen, aarzel dan niet om ons zo spoedig mogelijk te contacteren zodat we samen naar een gepaste oplossing kunnen zoeken, indien mogelijk.

In principe zijn bijna alle creaties mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden om dit samen te bespreken, wij helpen u graag verder. Indien u zelf al ideeën heeft, bouwen wij daar graag op verder.

Heeft u zelf geen idee, en weet u niet waar te beginnen maar wilt u graag weten wat wij er van zouden kunnen maken, vraag gerust meer informatie.

Wij laten ons creatieve brein graag werken.

U kunt een ballon ook laten personaliseren met een eigen naam of tekst. Deze wordt dan door ons gemaakt en op de ballon gekleefd. Dit kan in verschillende kleuren en letterypes.

Dit proces wordt dus gedaan aan de hand van een soort sticker (vinyl) en niet door het laten bedrukken van de ballon zelf.

Opgelet: afhankelijk van welk soort materiaal de ballon is (een latex ballon, een bubble, een folieballon) en hankelijk van de vulling van de ballon (lucht of helium) zal de ballon na verloop van tijd kunnen krimpen, waardoor de sticker blaasjes zal vertonen en zal loskomen. Dit is een natuurlijk proces.

Ook zijn de weersomstandigheden gevoelig aan zulke bestickering en het loskomen ervan.

Vraag raad aan ons welke ballonnen hiervoor het best geschikt zijn!

De ballonnen die een personalisering krijgen door een sticker worden geacht diezelfde dag goed te blijven. Creasballoon kan geen garantie geven op de dagen daarna. De klant wordt hiervan geacht op de hoogte te zijn en hiermee akkoord te gaan.

Heeft u een groot aantal ballonnen nodig met zelfde opdruk? Dan is het misschien voordeliger voor u om deze te laten bedrukken.

Dit dient steeds tijdig aangevraagd te worden, aangezien wij met een externe firma werken hiervoor. Vraag gerust naar meer informatie.

Ja dat kan, maar enkel wanneer u een ballonnendecoratie heeft aangekocht (pilaar, staander, boog, ...) kunnen er losse ballonnen aangekocht worden om de versiering thuis zelf verder te zetten.

Voorkeur: minimum 1 week op voorhand

Best plaatst u uw bestelling zo vlug mogelijk, daar het aantal af te leveren ballonnendecoraties per dag beperkt kunnen zijn.

Zeker in drukkere periodes zoals communiefeesten geeft u best tijdig uw bestelling door.

Indien u ons op een bepaalde dag wenst te boeken voor levering/plaatsing en/of het decoreren van een feestzaal hebt u er alle baat bij deze afspraak snel vast te leggen.

Last minute bestellingen moeten soms helaas geweigerd worden wegens organisatorische redenen. Wij doen steeds ons best om aan uw wensen te voldoen, maar u heeft er alle baat bij tijdig te bestellen.

Ook zijn bepaalde kleuren soms tijdelijk uitgeput bij onszelf of bij de groothandel. Indien wij tijdig uw bestelling krijgen, kunnen wij er ook alles aan doen om aan uw wensen te voldoen en deze voorraad op tijd voor u te bestellen en te reserveren.

Bij een afhaling of levering kan er cash betaald worden of via payconiq.

Indien het grote bestellingen zijn of bij periodes zoals communies kan het zijn dat er een voorschot dient betaald te worden.

Dit zal u dan meegedeeld worden op voorhand.

Ja, op de geleende materialen zoals parasolvoeten en buizen, satijnen bloemen, tafelstaanders, … dient een waarborg betaald te worden. Indien het geleende materiaal beschadigd is bij inlevering, kan een gedeelte of de volledige borg ingehouden worden.

Annulaties langer dan 2 weken vóór datum: geen annulatiekosten.

Annulaties tussen 1 en 2 weken vóór datum: 50% van de bestelling wordt aangerekend.

Annulaties minder dan 1 week vóór datum: 100% van de bestelling wordt aangerekend.

Een offerte blijft 30 dagen geldig

1 Zet doorschijnende latexballonnen nooit in het directe zonlicht. Deze zullen wit gaan worden en dus niet meer doorschijnend. Bubble ballonnen kunnen zonder problemen in het zonlicht geplaatst worden, deze zullen niet verkleuren. Let echter wel op met warmte want zijn kunnen wel stuk springen. Weet u niet zeker welk soort ballon u heeft? Vraag dit gerust even na. Wij geven u de gepaste info voor uw decoratie.

2 Indien uw luchtgevulde ballonnendecoratie pas op een later tijdstip gebruikt zal worden, bewaar deze dan in de afgesloten plastic zak die u heeft meegekregen bij afhaling. Liefst op een donkere en koele plaats. Dan houden de ballonnen het langst hun vorm en kleur.

3 Ballonnen hebben niet graag extreme hitte en zonlicht. Indien mogelijk zet de ballonnendecoratie in de schaduw of binnenshuis. Uiteraard is dit niet op elke locatie mogelijk. Maar bij extreme hitte kunnen ballonnen spontaan stuk springen daardoor. Het kan zijn dat wij u daarom last minute een alternatief zullen aanbieden dan wat er afgesproken was. U bent steeds vrij om hierop in te gaan of niet.

4 Zet ballonnen ook niet langs een verwarmingselement (kachel, open haard, radiator, ...)

5 Bubble ballonnen (deze lijken erg op een strandbal) hebben de eigenschap van zeer lang mee te gaan, zowel met lucht gevuld (kunnen maanden lang goed blijven), als met helium (een 24inch bubble kan tot 3 weken blijven zweven, in ideale omstandigheden). Deze ballonnen worden veel gebruikt om een persoonlijke naam of tekst op te laten zetten. Zo maak je de ballon toch net iets persoonlijkers. Let wel, een bubble ballon met helium gevuld zal stilaan beginnen krimpen (niet direct zichtbaar met het blote oog), waardoor de naam/tekst zelf blaasjes zal vertonen en zal loskomen. Dit is een natuurlijk proces en is geen fout in de ballon noch de bestickering. Ook zijn de weersomstandigheden gevoelig aan zulke bestickering. Zeker indien men zich van een warmere naar een koudere ruimte verplaatst met de ballon, of andersom. (voornamelijk bij helium gevulde ballonnen) De bubbles die een personalisering krijgen door een sticker worden geacht diezelfde dag goed te blijven. Creasballoon kan geen garantie geven op de dagen daarna. De klant wordt hiervan geacht op de hoogte te zijn en hiermee akkoord te gaan.