Is er een kwaliteitsverschil in ballonnen

Creasballoon heeft ervoor gekozen te werken met Sempertex ballonnen. De ballonnen die wij gebruiken voor onze creaties zijn gemaakt van 100% pure natural biodegradable latex, in tegenstelling tot de goedkopere merken. Dit betekent dat de recycleertijd van onze ballonnen even lang duurt als de recycleertijd van een eikenblad. Wat zeer voornaam is bij oplatingen met helium gevulde ballonnen. Daar deze in de natuur terecht komen. 
Door de betere kwaliteit en hun stevigheid zullen zij dus ook veel minder snel stuk springen. Maar een ballon blijft natuurlijk een ballon. Er bestaat steeds een kleine kans dat er een ballon onverwachts zal stuk springen. Meestal is de ballon dan in aanraking gekomen met een scherp voorwerp, ook al is dit vaak zeer klein.
Onze ballonnen zijn tevens volledig ISO en TUV goedgekeurd.

 

Krijg ik garantie op de ballonnen en de –decoratie

Er kan geen enkele garantie gegeven worden op de ballonnendecoraties. Van zodra de klant de zaak verlaat of de creatie werd afgeleverd, is creasballoon niet meer verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen aan de decoratie. Indien er zich toch problemen moesten voordoen, aarzel dan niet om ons zo spoedig mogelijk te contacteren zodat we samen naar een gepaste oplossing kunnen zoeken, indien mogelijk.

 

Mijn folieballon is gekrompen, hoe komt dit

Indien de folieballon werd gevuld met helium zal deze krimpen indien men van een warmere naar een koudere plaats overgaat. Dit is een natuurlijk fenomeen. De ballon zal terug uitzetten bij een warmere temperatuur. Dit zal voornamelijk voorkomen in de wintermaanden wanneer men de ballon afhaalt in de zaak, waar men een kamertemperatuur hanteert, en men dan naar buiten wandelt met de ballon. De ballon zal zich herstellen wanneer deze terug op een kamertemperatuur komt. 

 

Hoe lang blijft een heliumballon zweven

R12-12" oftewel een latex ballon van 30cm: minstens 18-24 uur* 
R18-18" oftewel een latex ballon van 40cm: minstens 36 uur*
R24-24" oftewel een latex ballon van 60cm: minstens 48 uur*
R36-36" oftewel een latex ballon van 90cm: minstens 3-5 dagen*

18" folieballon: 1 tot 2 weken
36" folieballon: 2 tot 3 weken

?24" bubble: 2 tot 3 weken

*Deze tijd kan verlengd worden bij het gebruik van hi-float.

De tijd dat een ballon blijft zweven, ongeacht de diameter, is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij warmte en direct zonlicht kan de zweeftijd korter worden dan voorspeld werd.  Bij extreme hoge temperaturen en/of zonlicht kan de ballon zelfs vroegtijdig stuk springen. Hierop kan nooit garantie gegeven worden. De klant wordt geacht hiervan op de hoogte te zijn.  

 

Hoe lang mag ik de ballonnendecoratie houden

Wij willen graag dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw ballonnendecoratie. Daarom hanteren wij 2 maanden dat u de geleende materialen mag behouden.  Na deze maand wordt er 2€ per dag ingehouden van de waarborg. 
Het gaat hier uiteraard over de geleende materialen zoals parasolvoeten en buizen, kunstbloemen, tafelstaanders, ... De ballonnen zelf zijn uiteraard eigendom van de koper. 


 

Welke creaties zijn mogelijk

In principe zijn bijna alle creaties mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden via mail of kom eens langs (op afspraak) om dit samen te bespreken, wij helpen u graag verder. Indien u zelf al ideeën heeft, bouwen wij daar graag op verder. Heeft u zelf geen idee, en weet u niet waar te beginnen maar wilt u graag weten wat wij er van zouden kunnen maken, vraag gerust voor meer informatie. Wij laten ons creatieve brein graag werken.

 

Van welk materiaal wordt een ballon gemaakt

Creasballoon heeft gekozen voor ballonnen van het merk Sempertex.

Deze ballonnen zijn, in tegenstelling tot de goedkopere merken, gemaakt van 100% pure natural biodegradable latex. Dit betekent dat de recycleertijd van deze ballonnen even lang duurt als de recycleertijd van een eikenblad. Deze ballonnen zijn ook ISO en TUV goedgekeurd. 

De meest voorkomende misvatting is dat een latex ballon van plastic is. Dat is niet het geval. Er bestaan twee soorten ballonnen: latex ballonnen en folieballonnen. Alleen latex ballonnen worden gebruikt bij oplatingen. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. Een latex ballon is dus 100 % biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu.

 

Kan ik ook losse ballonnen kopen

Ja dat kan, maar enkel wanneer u een ballonnendecoratie heeft aangekocht (pilaar, staander, boog, ...) kunnen er losse ballonnen aangekocht worden om de versiering thuis zelf verder te zetten.  

Welke maten ballonnen zijn er

R5   = 5"   = 5inch   = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 13cm
?R10 = 10" = 10inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 25cm
R12 = 12" = 12inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 30cm
R18 = 18" = 18inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 45cm
?R24 = 24" = 24inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 60cm
R36 = 36" = 36inch = een ronde ballon met een diameter van ongeveer 90cm

Voor folieballonnen kunnen geen exacte afmetingen gegeven worden. 

 

Hoeveel dagen op voorhand dien ik te bestellen

Best plaatst u uw bestelling zo vlug mogelijk, daar het aantal af te leveren ballonnendecoraties per dag beperkt kunnen zijn. Zeker in drukkere periodes zoals communiefeesten geeft u best tijdig uw bestelling door.
Indien u ons op een bepaalde dag wenst te boeken voor levering/plaatsing en/of het decoreren van een feestzaal hebt u er alle baat bij deze afspraak snel vast te leggen.
Last minute bestellingen moeten soms helaas geweigerd worden wegens organisatorische redenen. Wij doen steeds ons best om aan uw wensen te voldoen, maar u heeft er alle baat bij tijdig te bestellen. 
Ook zijn bepaalde kleuren soms tijdelijk uitgeput bij onszelf of bij de groothandel. Indien wij tijdig uw bestelling krijgen, kunnen wij er ook alles aan doen om aan uw wensen te voldoen en deze voorraad op tijd voor u te bestellen en te reserveren.

 

Hoe lang blijft een offerte geldig

Een offerte blijft 30 dagen geldig. 

 

Zijn er annulatiekosten

Annulaties langer dan 2 weken vóór datum: geen annulatiekosten.
Annulaties tussen 1 en 2 weken vóór datum: 50% van de bestelling wordt aangerekend.
Annulaties minder dan 1 week vóór datum: 100% van de bestelling wordt aangerekend.

 

Dien ik een waarborg te betalen

Ja, op de geleende materialen zoals parasolvoeten en buizen, satijnen bloemen, tafelstaanders, … dient een waarborg betaald te worden. Indien het geleende materiaal beschadigd is bij inlevering, kan een gedeelte of de volledige borg ingehouden worden. 
In de prijslijst kunt u de waarborgsommen terugvinden per uitgeleend materiaal.

 

Dient er een voorschot betaald te worden

Indien het grote bestellingen zijn kan het zijn dat er een voorschot dient betaald te worden.
Dit zal u dan meegedeeld worden bij de offerte.

 

Dien ik mijn bestelling op voorhand te betalen

De bestelling dient niet op voorhand betaald te worden, maar wordt wel volledig aangerekend indien deze niet wordt opgehaald.

Annulaties langer dan 2 weken vóór datum: geen annulatiekosten
Annulaties tussen 1 en 2 weken vóór datum: 50% van de bestelling wordt aangerekend
Annulaties minder dan 1 week vóór datum: 100% van de bestelling wordt aangerekend

 

Kan mijn bestelling ook geleverd worden

Ja dat kan zeker. Mits betaling van bijkomende kosten. De prijzen hiervan kunt u terugvinden in de rubriek PRIJSLIJST.

 

Kan een ballon ook bedrukt worden

U kunt een ballon ook laten personaliseren met een eigen naam of tekst. Deze wordt dan door ons met een speciale machine uitgesneden en op de ballon gekleefd. Dit kan in verschillende kleuren en letterypes.
Dit proces wordt dus gedaan aan de hand van een soort sticker (vinyl) en niet door het laten bedrukken van de ballon zelf. 

Opgelet: afhankelijk van welk soort materiaal de ballon is (een latex ballon, een bubble, een folieballon) en hankelijk van de vulling van de ballon: lucht of helium, zal de ballon na verloop van tijd kunnen krimpen, waardoor de sticker zelf blaasjes zal vertonen en zal loskomen. Dit is een natuurlijk proces.

Ook zijn de weersomstandigheden gevoelig aan zulke bestickering. 

Vraag raad aan ons welke ballonnen hiervoor het best geschikt zijn!!!

De ballonnen die een personalisering krijgen door een sticker worden geacht diezelfde dag goed te blijven. Creasballoon kan geen garantie geven op de dagen daarna. De klant wordt hiervan geacht op de hoogte te zijn en hiermee akkoord te gaan.   

 

Enkele tips

1. Zet doorschijnende ballonnen nooit in het directe zonlicht. Deze zullen wit gaan worden en dus niet meer doorschijnend. (dit geldt enkel voor latex ballonnen. Bubbles kunnen zonder problemen in het zonlicht geplaatst worden, deze zullen niet verkleuren)
 
2. Indien de decoratie pas op een later tijdstip gebruikt zal worden, bewaar deze dan in de afgesloten plastic zak die u heeft meegekregen bij afhaling. Liefst op een donkere en koele plaats. Dan houden de ballonnen het langst hun vorm en kleur. 

3. Ballonnen hebben niet graag extreme hitte en zonlicht. Indien mogelijk zet de ballonnendecoratie in de schaduw of binnenshuis. Uiteraard is dit niet op elke locatie mogelijk. Maar bij extreme hitte kunnen ballonnen spontaan stuk springen daardoor. Het kan zijn dat wij u daarom last minute een alternatief zullen aanbieden dan wat er afgesproken was. U bent steeds vrij om hierop in te gaan of niet.  

4. Zet ballonnen ook niet langs een verwarmingselement (kachel, open haard, radiator, ...)

5. Bubble ballonnen hebben de eigenschap van zeer lang mee te gaan, zowel met lucht gevuld (kunnen maanden lang goed blijven), als met helium (een 24inch bubble kan tot 3 weken blijven zweven, in ideale omstandigheden).
Deze ballonnen worden veel gebruikt om een persoonlijke naam of tekst op te laten zetten. Zo maak je de ballon toch net iets persoonlijkers. 
Let wel, een bubble met helium gevuld zal stilaan beginnen krimpen (niet direct zichtbaar met het blote oog), waardoor de naam/tekst zelf blaasjes zal vertonen en zal loskomen. Dit is een natuurlijk proces en is geen fout in de ballon noch de bestickering.
Ook zijn de weersomstandigheden gevoelig aan zulke bestickering. Zeker indien men zich van een warmere naar een koudere ruimte verplaatst met de ballon, of andersom. (voornamelijk bij helium gevulde ballonnen)
De bubbles die een personalisering krijgen door een sticker worden geacht diezelfde dag goed te blijven. Creasballoon kan geen garantie geven op de dagen daarna. De klant wordt hiervan geacht op de hoogte te zijn en hiermee akkoord te gaan.